Pick-up Renault Alaskan od listopadu také v Evropě

Francouzská značka Renault bude mít konečně v Evropě svůj pick-up. Jeho základem je legendární Nissan Navara. Alaskan se představil už loni v Kolumbii, kde byl uveden na jihoamerický „pick-upový“ kontinent. V březnu ho zájemci mohli vidět na autosalonu v Ženevě, v listopadu vstoupí na evropské trhy.

Novinka s robustním svalnatým designem a typickou maskou pro současné modely Renault má pětimístnou kabinu se čtveřicí dveří a krátkou kabinu. Posazená je na žebřinovém rámu s víceprvkovým zadním zavěšením kol. Světlá výška vozu s hodnotami 223 – 232 milimetrů a nájezdové úhly 29° a 25° zajišťují autu velmi slušné terénní předpoklady. Alaskan nabízí tři režimy jízdy, a to pohon zadních kol, 4×4 a 4×4 s redukcí.

Renault Alaskan

Renault je v Evropě jedním z předních hráčů na trhu s užitkovými vozy. I proto se rozhodl rozšířit svou nabídku o Alaskan. V nabídce pro evropské trhy bude diesel 2,3 dCi s normovanou kombinovanou spotřebou 6,3 litru, který je známý z užitkového modelu Renault Master.

Přeplňován je malým a velkým turbodmychadlem pro lepší výkon v širším spektru otáček. Možná bude kombinace se šestitupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou. České zastoupení Renaultu zatím cenu Alaskanu pro náš trh nezveřejnilo.